string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery neemt zondag afscheid in Euroborg.

Donderdag 04 februari 2016 om 14:47

Tjaronn Chery neemt zondagmiddag voorafgaand aan de thuiswedstrijd FC Groningen – SC Cambuur officieel afscheid van de Trots van het Noorden. De Essent Speler van het Jaar van 2014/2015 maakte afgelopen zomer de overstap naar Queens Park Rangers FC, uitkomend in de Engelse Championship.

Afgelopen zomer zette Tjaronn Chery zijn handtekening onder een overeenkomst voor drie seizoenen bij de Engelse club, die momenteel op de dertiende plek bivakkeert op het tweede Engelse niveau. Chery kwam tot nu toe in 25 van de 29 competitiewedstrijden in actie, waarvan in 15 gevallen als basisspeler en scoorde vier keer.
Tachtig
Chery speelde in twee seizoenen in totaal exact 80 officiële wedstrijden voor FC Groningen, telkens als basisspeler en maakte 27 treffers voor de Trots van het Noorden. Afgelopen seizoen verkozen de supporters Chery, op basis van de zeventien thuiswedstrijden in de Eredivisie, tot Essent Speler van het Jaar. Daarnaast won Chery met FC Groningen de KNVB-beker en dwong het daarmee deelname aan de groepsfase van de Europa League af. Een jaar eerder had FC Groningen met Chery in de gelederen de play-offs winnend afgesloten en bereikte het daardoor ook al eens de voorronden van de Europa League.
Carrière
In de afgelopen acht seizoenen was Chery achtereenvolgens actief voor FC Twente, SC Cambuur, RBC Roosendaal, FC Emmen en ADO Den Haag, alvorens hij op 25-jarige leeftijd de stap naar Euroborg maakte. Na twee seizoenen als vaste kracht bij FC Groningen werd hij opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland in juni 2015. Bij een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten zat Chery bij de wedstrijdselectie van de ploeg van Guus Hiddink, maar kreeg hij van de toenmalige bondscoach geen speelminuten.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’