Chery grote man bij generale in Euroborg; 4-1 tegen Aston Villa.

Zaterdag 02 augustus 2014 om 19:09

FC Groningen heeft zaterdag met 4-1 gewonnen van Aston Villa. Tjaronn Chery scoorde in de eerste acht minuten tweemaal. Jarchinio Antonia maakte na een halfuur de 3-0. Invaller N’Zogbia scoorde een kwartier voor tijd de 3-1. In de slotminuut bepaalde Dino Islamovic de eindstand op 4-1.

In Euroborg sloot FC Groningen de voorbereiding af tegen een sterke tegenstander. Het Engelse Aston Villa was uitgenodigd in het kader van de overgang van Leandro Bacuna vorige zomer. De speler uit de eigen jeugd van FC Groningen zou overigens pas in de laatste twintig minuten van de wedstrijd daadwerkelijk in actie komen tegen zijn oude club.
Trainer Erwin van de Looi kon in de verdediging niet beschikken over drie van de vier vaste krachten en verving Eric Botteghin, Hans Hateboer en Lorenzo Burnet door Tom Hiariej, Stefano Magnasco en Yoëll van Nieff. Naast de langdurig geblesseerde Hilal Ben Moussa waren Género Zeefuik, Martijn van der Laan en Henk Bos nog niet wedstrijdfit. Het trio maakte vrijdagavond overigens wel speelminuten in een oefenduel van de Beloften van FC Groningen.
In de warming-up haakte ook Filip Kostic nog eens af bij FC Groningen. Hij had last van duizelingen en daardoor was er plek voor Jarchinio Antonia in de basis van de FC. Arjen Hagenauw werd in allerijl nog toegevoegd aan de wedstrijdselectie van achttien spelers. Bij Aston Villa begon naast Bacuna ook oud-Eredivisiespeler Karim El Ahmadi op de bank. Ron Vlaar sloot vandaag voor het eerst aan bij de selectie en bekeek de wedstrijd ‘in burger’ vanaf de reservebank na zijn bronzen WK-medaille in Brazilië.
De wedstrijd verliep in een zeer gunstig scenario voor FC Groningen. Binnen tien minuten stond er namelijk al een 2-0 score op de borden. Beide keren was Tjaronn Chery trefzeker. Hij maakte de 1-0 op aangeven van Nick van der Velden met rechts. En drie minuten later kwam de tweede treffer van zijn voet na een assist van Lindgren, die zag hoe Chery de bal met links in de kruising mikte: 2-0.
Na precies een halfuur spelen stond Tom Hiariej aan de basis van de 3-0. Danny Hoesen gaf de voorzet van rechts en zag hoe Jarchinio Antonia voor zijn tegenstander kwam en keurig afrondde. De Engelsen kwamen terug in de wedstrijd toen invaller N’Zogbia met een klein kwartier op de klok de 3-1 in de rechterkruising schoot. Leandro Bacuna stond als tweede kandidaat om de vrije trap te nemen. In de slotminuut scoorde FC Groningen na een prachtige aanval de 4-1. Antonia gaf daarbij de voorzet op één van de drie invallers, Dino Islamovic. Zondag 10 augustus start FC Groningen de Eredivisie in Deventer met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Padt; Magnasco (87’ Baas), Hiariej, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Chery, Lindgren (69’ De Leeuw); Van der Velden, Hoesen (69’ Islamovic), Antonia.
Rest bank: Van der Vlag, Payne, Saban, Hagenauw.
Opstelling Aston Villa
Given; Baker (74′ Herd), Hutton, Senderos (69′ Okore), Richardson; Westwood (74′ Gardner), Delph (69′ El Ahmadi), Clark (74′ Stevens), Weimann (69′ N’Zogbia); Bent (69′ Bacuna), Agbonlahor (74′ Graelish). Rest bank: Guzan.
Toeschouwers: 9.123
Scores: 5′ Chery (Van der Velden) 1-0, 8′ Chery (Lindgren) 2-0, 30′ Antonia (Hoesen) 3-0; 76’ N’Zogbia (vrije trap) 3-1, 90’ Islamovic (Antonia) 4-1.
Scheidsrechter: Van Sichem
Overige officials: Steegstra, Janson en Blank
Gele kaart: 66’ Clark