string(9) "claudebot"

Chery bij Oranje; Hateboer speelt helft; Payne zaterdag van start.

Donderdag 28 mei 2015 om 17:04

De komende weken zijn diverse FC-internationals actief voor hun vaderland. Deze week zijn er drie spelers in actie gekomen bij nationale elftallen.

Tjaronn Chery meldde zich maandagavond in Hoenderloo voor de start van het eerste trainingskamp van Oranje in de voorbereiding op een oefenduel met de Verenigde Staten en een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Veertien internationals trainden deze week onder leiding van bondscoach Guus Hiddink. Komende week is een tweede trainingsperiode en zullen de nog zestien spelers aansluiten, voordat de groep wordt teruggebracht naar 23.
Jong Oranje
Hans Hateboer is woensdagavond begonnen met Jong Oranje aan het toernooi in Toulon. Hateboer speelde de eerste helft en ging rusten met een 3-1 voorsprong. In de tweede helft kwamen de Costaricanen nog terug tot 3-2. Vrijdagmiddag om 17.00 uur speelt Jong Oranje de tweede van vier groepswedstrijden en wordt er gespeeld tegen de Verenigde Staten. Qatar en Frankrijk zijn de andere twee landen in de groep van Nederland onder-21.
USA onder-20
De Verenigde Staten onder-20 bereidt zich voor op het WK onder-20 in Nieuw-Zeeland en speelde twee oefenduels. In de oefenwedstrijd tegen Australië stond Desevio Payne in de basis en won de ploeg met 2-1. In het Pinksterweekend werd in Australië nog gespeeld tegen Servië onder-20. Over het duel achter gesloten deuren werd behalve de 0-1 uitslag niets bekend. Komende zaterdagochtend start USA onder-20 aan het WK met een poulewedstrijd tegen Myanmar onder-20. Gastland Nieuw-Zeeland en Oekraïne zijn de andere twee landen in de poule.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’