string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Caspar Dekker nieuwe hoofd opleiding FC Groningen.

Donderdag 25 februari 2016 om 16:03

Caspar Dekker wordt het nieuwe hoofd van de opleiding van FC Groningen. De 45-jarige Haarlemmer komt over van AZ en tekent in eerste instantie een contract voor een jaar bij de Trots van het Noorden. Beide partijen hebben de intentie langduriger met elkaar samen te werken.

Caspar Dekker is geboren en getogen in Haarlem. Hij voetbalde in de jeugd van de plaatselijke profclub, voordat hij trainer werd. Dekker begon zijn trainersloopbaan bij de amateurs van HFC Haarlem en was daarna vijf jaar lang jeugdtrainer bij de inmiddels ter ziele gegane profclub in zijn stad. Er volgde een overstap naar AZ, waar hij nu aan zijn zevende seizoen bezig is. Momenteel traint Dekker het B1-elftal van AZ. Hij wordt op Sportpark Corpus den Hoorn de opvolger van Paul Raveneau, die een voorkeur heeft uitgesproken voor een terugkeer op het veld als trainer/coach.
Ambitie
Dekker heeft in Alkmaar een aflopende verbintenis. Hij had al langer de ambitie om als hoofd opleiding aan de slag te gaan. “En die kans wilde FC Groningen mij geven. Daar kijk ik enorm naar uit”, laat Dekker in een reactie op zijn aanstaande overgang naar Groningen weten. “FC Groningen heeft vanuit het verleden talenten voortgebracht uit de opleiding en daaraan gaan we verder werken met het oog op de toekomst. De club staat een innovatieve werkwijze voor, waarbij ‘out of the box’ wordt gedacht en dat spreekt mij zeer aan. Vooral de aanstaande samenwerking met Gerard Kemkers maakt mij nieuwsgierig. Onze visies sluiten wat dat betreft goed op elkaar aan.”
Gerard Kemkers
Dat laatste is belangrijk aangezien Gerard Kemkers binnen FC Groningen een andere functie gaat bekleden. Kemkers werd in december 2014 aangesteld als manager TopsportZorgCentrum en performance manager, maar krijgt bij de Trots van het Noorden de titel manager topsport en talentontwikkeling, waaronder het TopsportZorgCentrum, performance, opleiding en representatie vallen.
Kemkers en Dekker zullen samen sturing en richting gaan geven aan het opleidingstraject binnen FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’