string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Captain Lindgren schiet tiental naar sensationele zege.

Zondag 03 april 2016 om 16:49

Rasmus Lindgren heeft FC Groningen zondagmiddag in Den Haag naar een geweldige overwinning geschoten. Met zijn knal van dertig meter beloonde het tiental van Groningen zich met drie punten. Na een halfuur had Michael de Leeuw de rode kaart gekregen. Door de zege is een negatieve reeks van zes nederlagen tot een einde.

Bij FC Groningen stonden dezelfde elf spelers aan de aftrap als twee weken tevoren in Euroborg. De verdedigingslinie en spits Michael de Leeuw bezetten ook dezelfde positie als in de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse. Juninho Bacuna loste Simon Tibbling echter af op de rechterbuitenkant, terwijl Albert Rusnak en Jesper Drost stuivertje wisselden als aanvallende middenvelder en linksbuiten.
In het eerste kwartier van de wedstrijd kreeg de thuisclub twee grote kopkansen. Mike Havenaar mikte de eerste hiervan naast het doel van Sergio Padt en zag even later hoe de FC-goalie een wereldredding verrichte. In het tweede kwartier was er wat dreiging van de kant van de FC. Michael de Leeuw bevond zich in kansrijke positie maar kopte loodrecht richting de grond. Ook Lorenzo Burnet kwam nog eens dreigend door over de linkerkant.
Na een halfuur was een op het oog onschuldige struikelpartij aanleiding voor een cruciaal moment in de wedstrijd. Tom Beugelsdijk schampte met zijn knie topscorer Michael de Leeuw, die op zijn beurt vervolgens een kopstoot uitdeelde in de zij van Beugelsdijk. Het laatste werd door de arbitrage waargenomen en beoordeeld met als gevolg dat De Leeuw voortijdig kon inrukken en Groningen een uur lang in ondertal moest zien door te komen. Behalve een inzet van Kevin Jansen en een nieuwe redding van Padt kwam de 0-0 voor de pauze niet in gevaar.
In de tweede helft was het opnieuw Jansen die dichtbij de openingstreffer was. Acht minuten na de onderbreking schoot hij van dichtbij over het doel van Groningen. Twee minuten later hield Padt zijn ploeg op de been toen Havenaar van dichtbij kon koppen en de doelman zijn vierde cruciale redding verrichte. Jesper Drost kwam na ruim een uur tot een vlammend schot waarbij doelman Hansen van ADO voor het eerst reddend moest optreden.
Klokslag bij het ingaan van het ‘Haags Kwartiertje’ nam Rasmus Lindgren een vrije trap op een kleine dertig meter van het vijandelijke doel ineens op de pantoffel. Doelman Hansen keek tegen de zon in en moet de bal alleen maar langs hebben horen suizen: 0-1. Even later kreeg invaller Sorloth een grote kans om de score te verdubbelen. Hij koos er echter voor de bal breed te leggen op teamgenoot Jesper Drost, waarna de ADO-defensie kon ingrijpen.
In het laatste kwartier waren er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van FC Groningen, maar Sergio Padt hield zijn ploeg keer op keer op de been. In de vijfde minuut van de extra tijd suisde een kopbal van Havenaar nog eens over het doel van de FC en niet lang daarna was het gedaan. De statistiek dat ADO Den Haag dit seizoen nog niet twee wedstrijden achter elkaar won, blijft hierdoor in stand. Voor het eerst in zeven wedstrijden boekte Groningen een resultaat en dan ook nog eens drie punten na een uur in ondertal. Over een week is De Graafschap-thuis het volgende affiche. Aanvang 14.30 uur in Euroborg. Er zijn nog slechts enkele kaarten.

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Burnet (74′ Tamata); Maduro, Drost, Tibbling; Bacuna (58′ Sorloth), De Leeuw (30′ rood), Rusnak (85′ Payne).
Rest bank: Van der Vlag, De Vos, Idrissi, Hoesen.
Opstelling ADO Den Haag
Hansen; Ebuehi (77′ Van der Heijden), Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Jansen (c; 80′ Malone), Derijck (46′ Marengo), Bakker; Schaken, Havenaar, Duplan.
Rest bank: Zwinkels, Kristensen, Ebecilio, Zuiverloon.
Toeschouwers: 11.891
Score: 76′ Lindgren (vrije trap) 0-1.
Scheidsrechter: Nijhuis
Overige officials: Van de Ven, Schaap en Dieperink
Rode kaart: 30′ De Leeuw (kopstoot)
Gele kaarten: 61′ Burnet (tijdrekken), 84′ Padt (slokje drinken), 89′ Sorloth (spelbederf)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’