string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

C1000 Clinic bij VEV’67 in Leek.

Dinsdag 07 september 2010 om 14:44

In de 297ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de oefenwedstrijd in het Belgische Mechelen, kijkt hij vooruit naar de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht en heeft hij goed nieuws voor mee reizende supporters naar de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV.

“Hoewel de competitie vanwege internationaal voetbal het afgelopen weekeinde stil lag, zijn we met FC Groningen toch in actie gekomen. Normaal krijgt de selectie – op de internationals na – even rust en de mogelijkheid de accu weer volledig op te laden. Dit keer dus niet. Bij de overname van Jonas Ivens van KV Mechelen is met de Belgische club overeengekomen, dat wij een oefenwedstrijd zouden komen spelen in België. Die vond afgelopen zondag plaats in het stadion met de legendarische naam ‘Achter de Kazerne’.”
“Naast de 3-2 overwinning, werd het een mooie middag. Meer dan tweehonderd FC-supporters namen de moeite naar Mechelen af te reizen en zij zagen een voor FC Groningen nuttig oefenduel. Vooral voor de jonge spelers en de jongens die momenteel minder aan spelen toekomen in het eerste team, was het goed deze wedstrijd te spelen. Voor de uitstraling van FC Groningen was het prachtig om te constateren dat zoveel fans de moeite hadden genomen naar België af te reizen.”
Internationals
“Nu de internationale speelkalender een kleine verschuiving heeft ondergaan, met een wedstrijd op vrijdag en op dinsdag – in plaats van zaterdag en woensdag – kunnen de internationals iets eerder dan normaal weer terugkeren bij hun club. Dit betekent dat trainer Pieter Huistra zich vanaf donderdag normaal gesproken met een complete groep kan gaan voorbereiden op het competitieduel met FC Utrecht. Die wedstrijd begint zondagmiddag in Euroborg om 16.30 uur en dat is een wat ander tijdstip dan we gewend zijn op de zondagmiddag.”
“Voor dit competitieduel zijn nog kaarten beschikbaar. FC Utrecht heeft afstand gedaan van het flexibele gedeelte van het gastenvak en dit betekent dat we de kaarten in de vakken OO en PP kunnen verkopen aan Groningen-supporters. Hiervoor geldt geen enkele beperking, dus kaarten zijn te koop zonder clubcard of andere verplichting.”
Supportersbeleid
“In onze pogingen om het supportersregime voor uitwedstrijden te versoepelen en waarbij wij zelf het beleid hanteren om bezoekende fans gastvrij en klantvriendelijk te ontvangen onder het motto ‘wie goed doet, goed ontmoet’, hebben we opnieuw succes kunnen boeken. PSV biedt meereizende FC-supporters op zaterdag 25 september veertig procent korting op de prijs. Deze korting geldt al op de wedstrijdkaartjes voor de FanTour, maar nu ook voor de auto-combi. Wij waarderen deze geste van PSV voor onze supporters zeer. We mogen stellen dat ons ingezette beleid om in gezamenlijkheid met de andere clubs tot betere en soepelere voorwaarden voor bezoekende supporters te komen, vruchten begint af te werpen.”
Trainerscursus
“Gisteren (maandag – red.) was een groep aankomende trainers de hele dag te gast bij FC Groningen. De cursisten van TC1 kregen in Euroborg eerst een kijkje in de keuken van de club en bezochten ’s avonds op Sportpark Corpus den Hoorn voor een analyse de wedstrijd Jong FC Groningen – Jong Vitesse/AGOVV, dat overigens doelpuntloos bleef. Op de huidige cursus zit Hugo Alves Velame, trainer van onze D1. Bekendste deelnemer van de huidige lichting is zonder meer voormalig topspits en ex-international Roy Makaay. Trainers in het bezit van het TC1-diploma mogen als assistent-trainer fungeren bij een betaald voetbal organisatie.”
Footgolf
“Gisterenmiddag (maandag – red.) deden Danny Holla, Maikel Kieftenbeld, Leandro Bacuna en Gonzalo Garcia namens FC Groningen in het Stadspark mee aan het Gronings Kampioenschap Footgolf, dat voor de eerste keer werd gehouden. Naast de FC-equipe bestond het deelnemersveld uit spelers uit de eerste selecties van BV Veendam, PKC’83, Be Quick 1887, Oranje Nassau, The Knickerbockers, Gronitas en VIBOA. Ook RTV Noord trad aan met een team. Winnaar werd voormalig FC-speler en huidig selectielid van BV Veendam Anco Jansen. Met een zesde plaats was Gonzalo Garcia de beste FC’er van het gezelschap.”
FC Groningen Junior Club
“Afgelopen weekend was de FC Groningen Junior Club vertegenwoordigd op het jaarlijkse Bloemencorso van Eelde. Naast de tentoonstelling van praalwagens stond de Junior Club met een stand waar leden een gratis elftalkaart konden ophalen. Nieuwe leden kregen een T-shirt uitgereikt. Daarnaast was er voor iedereen een poster van Groby. Klik hier om op de website van de Junior Club het fotoboek te vinden van alle kinderen, die in Eelde met Groby op de foto zijn geweest.”
Businessdag
“Morgen (woensdag – red.) vindt op de omloop in Euroborg de eerste editie van de FC Groningen Businessdag plaats. Meer dan honderd commerciële relaties van de club zullen met een stand vertegenwoordigd zijn om zich aan de zakelijke markt te presenteren. Zij hebben op hun beurt ook weer relaties uitgenodigd en al met al verwachten wij rond de duizend mensen te ontvangen. Het betreft een nieuw initiatief van onze commerciële afdeling, uitsluitend bedoeld voor het bedrijfsleven, opgezet door Organisatiebureau FC Groningen. Na afloop is er voor de standhouders een borrel en een gastoptreden van schrijver/columnist Henk Spaan.”
“Morgenmiddag (woensdag – red.) is er ook weer een C1000 voetbalclinic. Dit keer bij VEV’67 in Leek. Hierbij zullen de spelers Kelvin Bossman, Tim Keurntjes en Fredrik Stenman vertegenwoordigd zijn.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’