string(9) "claudebot"

Buitenlandse belangstelling voor De Leeuw.

Vrijdag 09 januari 2015 om 13:53

Trainer Erwin van de Looi doet vanmiddag in de oefenwedstrijd tegen KAA Gent geen beroep op Michael de Leeuw. Er is concrete buitenlandse belangstelling voor de clubtopscorer van FC Groningen.

De Leeuw heeft de club verzocht mee te werken aan een eventuele tussentijdse overgang. FC Groningen heeft de speler laten weten een substantieel bod serieus te zullen bekijken. In verband met deze transferperikelen hebben speler en club na onderling overleg besloten om De Leeuw buiten de wedstrijdselectie te laten voor het oefenduel met KAA Gent. Deze wedstrijd wordt vanmiddag om 15.00 uur gespeeld op de velden van Oliva, waar FC Groningen momenteel een trainingskamp heeft opgeslagen.
Begrip
Voor trainer Erwin van de Looi een streep door zijn plannen, maar hij heeft begrip voor de ontstane situatie. “Michael geeft aan dat hij er met z’n hoofd niet helemaal bij is en dan is het beter daar verstandig mee om te gaan. Het is voor niemand goed als een speler met zijn gedachten ergens anders is, terwijl je van je ploeg een bepaald strijdplan verwacht. De speler kan dan wellicht niet brengen wat van hem verwacht mag worden, is niet optimaal geconcentreerd. Het is jammer, maar het is nu eenmaal zo.”
FC Groningen wil benadrukken dat een mogelijk vertrek van De Leeuw zeker nog geen gelopen koers is, maar dat daarmee wel rekening gehouden dient te worden. “We gaan zien hoe een en ander zich de komende dagen gaat ontwikkelen,” aldus de FC-trainer. “Voor het geval De Leeuw tegen Ajax ook niet inzetbaar zou zijn, willen we natuurlijk wel een concreet ‘plan B’ uitproberen.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar