Buiten Euroborg: Monsterscore voor gebroeders Koeman, hoofdrol Tadic.

Maandag 20 oktober 2014 om 13:16

FC Groningen kwam zondagmiddag in Euroborg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. ‘Buiten Euroborg’ behaalden Ronald en Erwin Koeman dit weekend een monsterscore in de Engelse Premier League en was er de eerste winstpartij voor Jonas Ivens in Griekenland.

De Groninger gebroeders Erwin en Ronald Koeman beleefden afgelopen zaterdag een schitterende middag in de Engelse Premier League. Hun club Southampton won maar liefst met 8-0 thuis van Sunderland en daardoor werd de derde plaats in de competitie behouden.

Vier assists
Dusan Tadic was de grote man aan de kant van Southampton. De aanvaller scoorde één maal en gaf vier assists. Daarmee werd de oud-FC’er de zesde speler ooit, die vier beslissende voorzetten in één wedstrijd gaf in de Premier League en schaarde hij zich in een mooi rijtje met onder anderen Dennis Bergkamp en Cesc Fabregas.

Ook voor Jonas Ivens was het eindelijk feest. De Belg, sinds dit seizoen uitkomend voor het Griekse Niki Volos, won dit weekend voor het eerst in de Griekse Super League. Panthrakikos werd thuis met 1-0 verslagen en dat betekende de eerste punten van dit seizoen voor het gepromoveerde Niki Volos. De voormalige verdediger van FC Groningen stond tot nu toe in alle zes wedstrijden in de basisopstelling en miste nog geen minuut.

Koploper
FC Midtjylland heeft in Denemarken de koppositie in de Superliga versterkt. De ploeg waarbij de ex-FC’ers Petter Andersson, Tim Sparv en Oluwafemi Ajilore onder contract staan, won thuis met 2-1 van Silkeborg, terwijl concurrent FC Nordsjælland – de ploeg van voormalig FC-spits Morten Nordstrand – onderuit ging. FC Midtjylland heeft nu 27 punten uit 11 wedstrijden, zeven punten meer dan nummer twee FC Nordsjælland.

Andersson stond in de basis bij de Deense koploper en was belangrijk bij het eerste doelpunt. De Zweed veroverde de bal op het middenveld slingerde deze voor het doel waarna er werd geduwd en FC Midtjylland uit de gegeven strafschop op voorspong kwam. Tim Sparv kwam als invaller in het veld. Ajilore is nog altijd niet inzetbaar vanwege een blessure.

Suk
CD Nacional heeft in Portugal mede door een doelpunt van aanvaller Hyun Jun Suk de volgende ronde van het bekertoernooi behaald. De ploeg uit de Primeira Liga was met 6-1 te sterk voor Alcanenense dat een niveau lager speelt. De Zuid-Koreaanse spits viel na rust in en maakte drie minuten na zijn invalbeurt een goal.