Buiten Euroborg: Ex-Groningers succesvol in blessuretijd, debuut Metaj.

Maandag 22 september 2014 om 13:32

FC Groningen kwam zondagmiddag in Utrecht niet tot scoren. ‘Buiten Euroborg’ waren verschillende oud-FC’ers wel succesvol. Onder andere Tim Matavz, Rogier Krohne en Jonas Ivens scoorden voor hun club. Skhodran Metaj maakte in Albanië zijn competitiedebuut.

Erwin Koeman vierde afgelopen zaterdag zijn 53ste verjaardag. De oud-speler van FC Groningen is tegenwoordig assistent-trainer van zijn broer Ronald bij Southampton en kreeg van zijn ploeg een mooi verjaardagscadeau. Door de 1-0 winst tegen Swansea staan de gebroeders Koeman op een tweede plaats in de Engelse Premier League.

FC Augsburg won afgelopen zaterdag voor de tweede maal op rij in de Duitse Bundesliga. Tim Matavz kwam als invaller in het veld bij de huidige nummer negen van de competitie. De Sloveense aanvaller werd na ruim een uur spelen binnen de lijnen gebracht en wist in blessuretijd de eindstand op 4-2 te brengen. Het is de tweede goal van Matavz dit seizoen.

Matavz was niet de enige die in Duitsland een invalbeurt op de valreep bekroonde met een doelpunt. Rogier Krohne kreeg in de wedstrijd van zijn club Preußen Münster in de derde Bundesliga slechts één minuut officiële speeltijd. De aanvaller afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen had hier tegen Sonnenhof Großaspach echter genoeg aan en maakte ver in de blessuretijd een goal. Door de 3-1 overwinning klom de ploeg van Kronhe naar een derde plaats met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Jonas Ivens is dit seizoen bezig aan zijn eerste jaar in Griekenland. Zijn ploeg, Niki Volos, is eind vorig seizoen gepromoveerd naar het hoogste niveau, maar heeft het moeilijk in de competitie. Het kostte de Nederlandse trainer Wiljan Vloet vorige week zijn baan. Niki Volos wist dit weekend onder de nieuwe trainer ook niet te winnen. In de thuiswedstrijd tegen Ergotelis ging de ploeg met 4-1 onderuit. Ivens zorgde na twintig minuten spelen met zijn eerste doelpunt in Griekse dienst nog wel voor de gelijkmaker. Niki Volos staat na vier speelronden nog altijd op nul punten.

Skhodran Metaj maakte zaterdag zijn competitiedebuut voor het Albanese Flamurtari Vlorë. Metaj zat al enkele keren dit seizoen op de bank nadat hij deze zomer de overstap maakte van FC Emmen naar Albanië. In de uitwedstrijd tegen Elbasani stond Metaj voor het eerst in de basis en werd hij na ongeveer een uur vervangen. Flamurtari Vlorë won met 2-0 en is koploper van de Albanese Superliga.