string(9) "claudebot"

Bovenste ring Koeman Tribune wordt rookvrij.

Donderdag 10 maart 2016 om 10:49

Met ingang van het komende voetbalseizoen 2016/2017 zal de bovenste ring op de Koeman Tribune in Euroborg rookvrij worden. FC Groningen komt hiermee tegemoet aan de wensen van supporters die kampen met longaandoeningen en/of overlast ondervinden van het rookgedrag van medesupporters tijdens wedstrijden in Euroborg.

FC Groningen wil supporters de mogelijkheid bieden een rookvrije plek in Euroborg uit te zoeken bij thuiswedstrijden. Hiervoor zal de Trots van het Noorden vanaf het seizoen 2016/2017 de bovenste ring van de Koeman Tribune reserveren. In totaal gaat het hierbij om 1.340 zitplaatsen.
Supporters die graag van deze mogelijkheid gebruik maken en naar dit tribunedeel willen verhuizen of juist willen blijven zitten, worden hiertoe tijdig in de gelegenheid gesteld. Het rookvrije gedeelte heeft uiteraard niet alleen betrekking op seizoenkaarthouders, ook bij de verkoop van losse tickets zal hierop nadrukkelijk gewezen worden.
Kinderen
FC Groningen heeft voor de Koeman Tribune gekozen, omdat dit de zogenaamde ‘familietribune’ is, waarop relatief veel kinderen zitten. Zeker ook voor deze jongste supporters van de club wil FC Groningen een rookvrij deel in het stadion beschikbaar hebben. Voor supporters die juist wel roken, zijn er voldoende alternatieven in Euroborg.
In de aanloop naar het nieuwe seizoen zal FC Groningen regelmatig aandacht schenken aan deze verandering in Euroborg, zodat elke supporter er rekening mee kan houden bij het maken van keuzes. Rokende supporters die nu nog met een seizoenkaart op de bovenste ring van de Koeman Tribune zitten, hebben ruim de tijd en voldoende alternatieven uit te kijken naar één van de 14.332 alternatieve plekken.
Seizoenkaartmailing
In de seizoenkaartenmailing voor 2016/2017 – begin april – zal er uiteraard aandacht worden geschonken aan het rookvrije tribunedeel. Supporters die eerder al vragen hebben over dit onderwerp, kunnen hiervoor terecht in de FanCorner of een e-mail sturen naar supporterszaken@fcgroningen.nl

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus