‘Boetnlaand’: Eerste goals Tadic en Kirm, strijd voormalig FC’ers onbeslist.

Maandag 26 september 2016 om 11:47

FC Groningen kwam zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In ‘Boetnlaand’ vielen er wel voldoende goals en overwinningen te vieren voor diverse ex-FC’ers. De clash tussen Maikel Kieftenbeld en Tjaronn Chery bleef echter onbeslist.

Dusan Tadic heeft zijn eerste treffer van het seizoen in de Engelse Premier League te pakken. De Serviër, spelend voor Southampton, maakte in de gewonnen uitwedstrijd tegen West Ham United het tweede doelpunt. Het werd uiteindelijk 3-0 voor The Saints.

Man of the Match
Tadic kreeg de bal na een flitsende combinatie aangespeeld aan de rand van de zestien. Met een mooie lichaamsschijnbeweging danste de aanvaller om de doelman heen om de bal daarna in het lege doel te schuiven. Tadic werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Virgil van Dijk speelde de gehele wedstrijd en werd door de fans van Southampton via social media uitgeroepen tot Man of the Match.

Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld kwamen elkaar zaterdagmiddag tegen op Loftus Road in Londen waar QPR thuis speelde tegen Birmingham City. Beide voormalig FC-middenvelders stonden in de basisopstelling. De wedstrijd eindigde onbeslist in 1-1. Chery en Kieftenbeld speelden de wedstrijd in zijn geheel uit, laatstgenoemde kreeg een gele kaart getoond.

Matavz
Tim Matavz wordt dit seizoen door FC Augsburg verhuurd aan 1. FC Nürnberg, dat uitkomt in de 2. Bundesliga in Duitsland. De Sloveen scoorde bij zijn debuut en maakte zondagmiddag zijn tweede treffer in dienst van zijn nieuwe club tijdens de uitwedstrijd tegen Arminia Bielefeld.

Nürnberg won met 3-1. Matavz was tien minuten voor tijd eerst aangever en schoot vijf minuten later de wedstrijd in het slot. Het goede resultaat betekende de eerste winst in het seizoen voor Nürnberg, dat zich met 5 punten uit zeven duels nog wel aan de onderkant van de competitie bevindt.

Koploper
Een andere Sloveen die ooit in Groningse dienst speelde, Andraz Kirm, kon dit weekend ook juichen. NK Olimpija Ljubljana won in eigen huis met 2-0 van NK Radomlje. Kirm was na ruim een uur trefzeker nadat hij van binnen het vijfmetergebied een rebound eenvoudig kon binnenschieten. Het was ook voor Kirm zijn eerste treffer van het seizoen. Door de winst behoudt Olimpija de koppositie in Slovenië met 25 punten uit 11 wedstrijden.