string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften op de valreep onderuit.

Dinsdag 25 november 2014 om 23:16

Jong FC Groningen/Cambuur is er niet in geslaagd de kampioenspoule te bereiken in de Beloftencompetitie. Jong sc Heerenveen was in eigen huis met 3-2 te sterk na een 1-0 ruststand. Jafar Arias was de maker van twee FC-goals.

In het Abe Lenstra Stadion was de opdracht duidelijk voor de ploeg van trainer Casper Goedkoop: alleen winst was voldoende voor een plek bij de beste acht. In Heerenveen speelde de FC met Mimoun Mahi en Lorenzo Burnet in de basis en een kwartet spelers van SC Cambuur. Noureddine Boutzamar en Jeroen Gies waren vanuit de B-kern niet inzetbaar aan de kant van de gasten.
In de beginfase had Jong Groningen/Cambuur moeite met het spel van Heerenveen, dat zich verder liet terugzakken dat de trainersstaf van de FC vooraf had gedacht. Na een klein kwartier kwam de thuisploeg aan de leiding door een treffer van Pascal Huser. Heerenveen had vervolgens kansen op de 2-0, maar werd op de been gehouden door doelman Wieger Sietsma.
Na een omzetting op het middenveld, waar captain Burak Saban vervangen werd door mede-aanvoerder Arjen Hagenauw, kreeg Groningen/Cambuur meer grip op de wedstrijd. Nog voor de pauze kreeg Erik Bakker een kans op de gelijkmaker, maar hij mikte naast. Vier minuten na de pauze, waarin Lorenzo Burnet was afgelost door Ron Janzen, kwam de thuisploeg op 2-0 door Tarik Kada. Tien minuten later had Groningen/Cambuur de stand echter alweer gelijkgetrokken.
Jafar Arias maakte op aangeven van Dejan Meleg de 2-1 en even later na een scrimmage in het strafschopgebied ook de 2-2 en was op die manier helemaal terug in de wedstrijd. Tegenvaller was vervolgens het uitvallen van Hagenauw. De invaller werd vervangen door Hristijan Denkovski, die op zijn beurt net terug is van een rugkwetsuur. De kans op de winnende treffer was voor Sebastian Steblecki, die naast schoot. Jafar Arias had ook nog een mogelijkheid en wilde na een mooie actie niet zelfzuchtig zijn waar hij wellicht juist voor de eigen schotkans had moeten gaan.
In de open slotfase sloeg Heerenveen alsnog toe in de vijfde minuut van de extra tijd en werd Michael Chacon de matchwinner. Trainer Goedkoop was tevreden met de mentaliteit van zijn ploeg, maar ook teleurgesteld over de mislukte missie. “We hebben met overgave de 2-2 op het bord gekregen en op het laatst was het ‘alles of niets’. Het werd ‘niets’ voor ons en dat betekent dat we niet mogen strijden om het kampioenschap. De vier thuiswedstrijden hebben we gewonnen en we hebben het duidelijk laten liggen in de uitduels, waarin we geen enkel punt pakten. Vanaf 8 december richten we ons op de wedstrijden in de B-divisie.”
Opstelling FC Groningen
Sietsma, Bijl, Payne, Slijngard, Burnet (46’ Janzen); Meleg, Saban (39’ Hagenauw; 63’ Denkovski), Bakker, Mahi, Steblecki, Arias.
Rest bank: Heidekamp, Veendorp, Gootjes.
Scoreverloop: 14’ Huser 1-0; 49’ Kada 2-0, 51’ Arias 2-1, 58’ Arias 2-2, 95’ Chacon 3-2.
Gele kaarten FC : 31’ Saban, 53’ Payne, 78’ Bijl.

Gerelateerd nieuws.

2 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard