string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften onderuit tegen ‘promovendus’ Twente.

Dinsdag 09 juli 2013 om 21:42

Jong FC Groningen heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2013/2014 met 2-1 verloren van Jong FC Twente. Bij rust was het in Hengelo 1-1. Over de tweede helft was coach Paul Raveneau tevreden.

Op het Essent-trainingscentrum van FC Twente in Hengelo traden de Beloften van Groningen aan voor een oefenduel tegen de ploeg die komend seizoen in de Jupiler League zal acteren. De Tukkers maakten gebruik van de mogelijkheid minimaal twee seizoenen in het betaalde voetbal mee te spelen. In competitieverband zullen de ploegen elkaar niet meer treffen. Ook komend seizoen is er geen bekertoernooi voor Beloften en dus zullen de teams elkaar alleen in oefenduels treffen.
Samenstelling
Jong FC Groningen heeft dit seizoen de beschikking over een kern van twaalf spelers waarvan twee doelmannen. Van deze kern kwamen doelman Joey Potveer, verdediger Yoëll van Nieff,  middenvelder Noureddine Boutzamar en aanvaller Arjen Hagenauw niet in actie. Hans Hateboer speelde alleen de tweede helft. Vanuit de eerste selectie speelden Jonas Ivens en Tom Hiariej het gehele duel. Daarnaast speelden ook gastspelers Angelo Cijntje en Jorrit Kunst.
Al in de eerste minuut kwamen de Tukkers op voorsprong. Trainer Paul Raveneau: “We begonnen erg onwennig. Het was de eerste wedstrijd in deze samenstelling. Na een kwartier herpakten we onszelf en vond ik dat we iets meer controle kregen. Toch was het zowel opbouwend als verdedigend nog niet voldoende. Vlak voor rust kwamen we door een eigen doelpunt van Twente op gelijke hoogte.”
Herstel
In de tweede helft kwamen naast Hans Hateboer ook Género Zeefuik en A-junior Kasper Oldenburger in actie. “In de rust hebben we een aantal afspraken extra benadrukt en besproken hoe we het in de tweede helft zouden aanpakken. Ik ben over de uitvoering erg tevreden. Na vier minuten kwam Twente opnieuw op voorsprong, maar we hebben de hele tweede helft prima weerstand geboden. Het was een warm debuut als coach bij Jong Groningen, maar het was zeker een nuttige middag.”
Terwijl de beide ploegen nog op het veld stonden, kwam vanuit Zeist het wedstrijdschema binnen voor de aanstaande competitie. “Ik heb gezien hoe de indeling is en hoeveel wedstrijden we spelen. Mijn eerste reactie is ‘jammer’, vooral doordat de keuze niet op een noordelijke en zuidelijke groep is gevallen. En het is ongelukkig dat wij na 5 augustus meteen drie weken moeten wachten door het oneven aantal ploegen.”
Oefenduels
“Verder is het karig dat we slechts twintig wedstrijden spelen, terwijl afgelopen seizoen nog 29 competitieduels werden gespeeld. Maar we moeten het hiermee doen. Hopelijk valt de keuze voor 2014/2015 anders uit. Nu zullen we wellicht nog diverse oefenduel moeten inplannen. Komende dinsdag spelen we de tweede oefenwedstrijd en zijn we te gast bij HHC Hardenberg, die nieuwe club van Marcel Groninger.”
Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Cijntje, Ivens, Van Leijenhorst (46’ Hateboer), Janzen; Mennega (60’ Oldenburger), Saban, Hiariej; Kunst (46’ Zeefuik), Zivkovic, Jones.
Scores: 1’ Mannes 1-0, 43’ Wellington (eigen doelpunt) 1-1; 49’ Vida 2-1.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’