Beloften onderuit in Utrecht.

Maandag 05 november 2012 om 22:32

Jong FC Groningen is er maandagavond niet in geslaagd de koppositie te pakken in de Beloftencompetitie. In Utrecht ging de ploeg van trainer Dick Lukkien met 3-2 onderuit na een 2-1 ruststand. Paco van Moorsel en Henk Bos scoorden voor Groningen.

In Utrecht stond Jong FC Groningen al binnen acht minuten tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Kevin van Kippersluis en Leon de Kogel waren de makers van de eerste Utrechtse goals.
De gasten, met Veendammer Angelo Cijntje in de gelederen, zetten de achtervolging in en scoorden vlak voor de pauze de aansluitingstreffer. Paco van Moorsel was de maker van deze 2-1.
Net als in de eerste helft scoorde Utrecht ook in de tweede helft in de tweede minuut. Bob Schepers, ooit als Cambuur-speler nog uitkomend voor Jong FC Groningen, maakte de 3-1. Henk Bos scoorde na ruim een uur de 3-2.
Dick Lukkien vond dat er voor zijn ploeg meer ingezeten had: “Het niet goed omgaan met de kansen of de mogelijkheden op kansen gecombineerd met gebrek aan echte verdedigende scherpte heeft een nederlaag opgeleverd.”
“Wel zuur,” vond Lukkien. “Omdat we wederom de betere ploeg waren en het vlotte combinatiespel er wel redelijk uitkwam.” Door de overwinning heeft FC Utrecht de leiding genomen in de competitie met zeven punten. Bij winst had FC Groningen zelf de koppositie kunnen innemen.
Komende week heeft Jong FC Groningen geen competitieverplichtingen, maar zal een oefenduel worden gespeeld tegen SC Veendam. Op dinsdag 20 november is de volgende thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Jong NEC/FC Oss op Corpus den Hoorn.
Bizot; Magnasco, Van Nieff (87’ Christovao), Bakker, Cijntje (61’ Batbay); Ajilore, Van Moorsel, Ben Moussa; Bos, Suk, Jones (79’ Letschert).
Rest bank: Van der Lei, Renken, Holder, Francisco.
Scoreverloop: 2’ Van Kippersluis 1-0, 8’ De Kogel 2-0, 43’ Van Moorsel 2-1; 47’ Schepers 3-1, 64’ Bos 3-2.