string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften onderuit in oefenderby.

Maandag 28 juli 2014 om 21:22

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Zuidlaarderveen met 1-0 verloren van Jong Heerenveen. De ruststand bij het oefenduel was 0-0.

Trainer Paul Raveneau was tevreden over de oefenwedstrijd die aan zijn B-kernploeg en enkele A-junioren veel speelminuten bood. “We hebben een prima wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander. In de eerste helft waren de beide ploegen gelijkwaardig en werden en weinig kansen gecreëerd. De organisatie klopt en ondanks de 0-0 ruststand was het een boeiend gevecht.”
“In de tweede helft vond ik dat je kon zien dat Heerenveen wellicht verder is in de voorbereiding dan wijzelf. We konden minder goed druk zetten en de bal moeilijk in de ploeg houden. Heerenveen kwam al vroeg op voorsprong en kreeg daarna nog enkele reële kansen op meer. Maar we hebben toch knap stand gehouden. In de eindfase hebben nog wat meer risico genomen, maar dat mocht niet baten.”
“Er werd vanavond veel gevraagd in de concentratie en van ons ‘plan’. We moesten het weer samen doen en vol aan de bak. Komende vrijdagavond spelen we de volgende oefenwedstrijd. In onze voorbereiding op het seizoen 2014/2015.”
Komende vrijdagavond, 1 augustus, oefent Jong FC Groningen om 19.30 uur bij HHC Hardenberg, waar FC-assistenttrainer Marcel Groninger hoofdtrainer is. Een dag later speelt het eerste elftal een oefenwedstrijd in Euroborg tegen Aston Villa. Aanvang in Euroborg op 2 augustus is 17.00 uur.
Opstelling FC Groningen
Gies (46′ Sietsma); Payne, Gootjes, Baas (77′ Faraj), Janzen; Bijl, Saban (84′ Stenekes), Boutzamar; Arias, Hagenauw (46′ Veldman), Oldenburger.
Score: 53′ Basacikoglu 0-1

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard