string(9) "claudebot"

Beloften nipt onderuit bij Schalke onder-23.

Woensdag 16 oktober 2013 om 00:53

Jong FC Groningen heeft dinsdag in Duitsland met 2-1 verloren van Schalke 04 onder-23. De ploeg van trainer Paul Raveneau stond bij rust nog met 1-1 gelijk. Burak Saban maakte de enige Groningse treffer.

In Gelsenkirchen bezocht de ploeg van trainer Paul Raveneau na een busrit van drie uur eerst de Veltins Arena van Schalke 04 om vervolgens ’s middags aan te treden tegen de ‘Beloften’ van Schalke 04. “We begonnen geconcentreerd met de linies kort op elkaar. We waren goed in balbezit en de verdedigende organisatie stond goed. We kregen echter na twintig minuten in de eerste helft een doelpunt tegen in de omschakeling. Op de achterlijn van Schalke verloren we de bal en in drie passes waren zij in onze zestien en scoorden ze.”
“Daarna bleef het team ondanks de achterstand volwassen spelen en goed in de taken en afspraken. We kregen een overwicht, waren dominant en hadden een prima opbouw. Na een halfuur kwam een voorzet van Emil Johansson, een schot van Arjen Hagenauw en de rebound van Burak Saban die 1-1 scoorde. Vervolgens kregen we nog twee kansen, die wel helaas onbenut lieten.”
“In de tweede helft hebben we meer op karakter moeten spelen en hadden we aanvankelijk meer moeite tegen een ploeg met negen nieuwe krachten. Uiteindelijk konden we ze wel onder druk krijgen. Invaller Reinier de Groene scoorde, maar stond volgens de arbitrage in buitenspelpositie. Ook schoten we nog een bal op de paal. In de 83ste minuut werd een fout in onze opbouw genadeloos afgestraft en werd het 2-1 voor Schalke onder-23.”
“We hebben goed gepresteerd, maar hebben verzuimd de wedstrijd in doelpunten naar onze hand te zetten en moeten nog leren de wedstrijd ‘dood’ te maken in de slotfase. Dan mag zo’n tegengoal niet meer vallen. De tegenstand was weer een stuk beter dan Leverkusen enkele weken terug en ook onze prestatie was weer een stap beter. We hebben zin in de uitwedstrijd tegen Jong NEC in de competitie van komende week.”
Opstelling FC Groningen
Van der Lei (46’ Potveer), Cijntje, Hateboer, Van Leijenhorst (65’ Payne), Janzen; Boutzamar, Saban, Gerlofs (65’ Bijl); Mennega (55’ De Groene), Hagenauw (55’ Arias), Johansson.
Scoreverloop: 20’ Schmidt 1-0, 30’ Saban (rebound) 1-1; 83’ Türpitz 2-1

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus