string(9) "claudebot"

Beloften laten het liggen in Almere.

Maandag 20 oktober 2014 om 22:26

Jong FC Groningen/Cambuur heeft vanavond, maandag 20 oktober, tegen Jong Almere City een uitgelezen kans laten liggen om zich te kwalificeren voor de kampioenspoule van de Beloften-competitie. De ploeg van trainer Casper Goedkoop verloor in Almere met 3-0 en zakte door dit resultaat naar de derde plaats in poule 2.

Door de 3-0 nederlaag blijft Jong FC Groningen/Cambuur op 9 punten uit zes wedstrijden staan in de Beloften-competitie. Het team van Goedkoop moet bij de eerste twee ploegen in poule 2 eindigen en heeft dit met nog twee duels te spelen nog in eigen hand. Koploper Jong sc Heerenveen deed goede zaken met een 1-3 overwinning bij Jong PEC Zwolle. Jong Almere City springt met 11 punten over de Groningers heen, maar heeft nog maar één competitiewedstrijd tegoed.
Jong FC Groningen speelt op maandag 3 november thuis tegen Jong PEC Zwolle en sluit op dinsdag 25 november poule 2 af met een duel in en tegen Heerenveen, dat zich na vanavond een zeer goede uitgangspositie heeft verschaft.
Kansen
Bij de Beloften stond onder andere Mimoun Mahi aan de aftrap. De aanvaller, die terugkeert na een periode van blessures, speelde volgens afspraak één helft in Almere. Daarin was de ploeg van Goedkoop wel meer in balbezit, maar dat leidde niet tot grote uitgespeelde kansen. Jong FC Groningen/Cambuur keek al binnen tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan, nadat de buitenspelval mislukte door een communicatiefout in de verdediging.
Tien minuten na rust kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong en daarna waren de Groningers niet meer in staat de boel recht te trekken. “Je zag het geloof wegebben”, vertelt Goedkoop. “De goede wil was er wel, maar de echte overtuiging een goed resultaat te halen ontbrak. Zeker nadat Burak Saban vlak voor tijd een directe rode kaart kreeg wegens een in de ogen van de scheidsrechter zware overtreding, was de wedstrijd gespeeld. In blessuretijd werd het uiteindelijk ook nog 3-0. Ik kon niet goed zien wat er in de situatie met Saban nu daadwerkelijk gebeurde, maar ik vond de rode kaart zwaar gestraft.”
In eigen hand
Volgens Goedkoop was het in Almere dan ook letterlijk en figuurlijk een verloren avond. “We zitten nu – zo vlak na de wedstrijd – nog in de teleurstelling van de nederlaag, maar als we daar wat overheen kijken, kunnen we ook constateren dat we kwalificatie voor de kampioenspoule nog altijd in eigen hand hebben. Maar we hadden vanavond al een grote stap in die richting kunnen zetten en zullen het in de laatste twee wedstrijden beter moeten doen, zoals in de wedstrijden hiervoor toen we wél als team hebben gespeeld.”

KARAKTERISTIEKEN
Jong Almere City – Jong FC Groningen/Cambuur 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 7. Boldewijn 1-0, 53. Boldewijn 2-0, 90. Ait Afkir 3-0
Bijzonderheid: 88. Rode kaart voor Saban
Opstelling Jong FC Groningen/Cambuur: Sietsma; Bijl, Mac-Intosch, Baas (62. Payne) en Slijngard; Denkovski, Saban, Steblecki en Mahi (46. Arias); Meleg en Hagenauw
 
Rest bank: Jurjan Wouda en Noureddine Boutzamar

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’