Beloften in doelpuntrijk duel onderuit tegen Werder Bremen.

Donderdag 09 augustus 2012 om 21:10

Jong FC Groningen heeft donderdagavond in Haren een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen U-23 (Onder-23 jaar) met 3-5 verloren. De ruststand was 2-4. Namens de ploeg van trainer Dick Lukkien scoorden Michael de Leeuw (2x) en Henk Bos.

Het tweede elftal van Werder Bremen is al in competitie. Het Beloftenteam komt uit op het vierde niveau van Duitsland. In de Regionalliga Nord won de ploeg uit Bremen tijdens de eerste speelronde met 3-1 van Wilhelmshaven. Volgende week vrijdag spelen de Duitsers opnieuw thuis, dan tegen BSV Rehden. Het treffen met rivaal Hamburger SV II, dat tijdens de tweede speelronde op het programma stond, wordt in oktober afgewerkt.
Voortvarend
FC Groningen ging voortvarend van start. Na een minuut spelen zorgde Michael de Leeuw al voor de 1-0 voorsprong. Na de 1-1 van Max Wegner was het na dik een kwartier spelen alweer 2-1 voor de Groningers toen Henk Bos prachtig raak schoot na een mooie kapbeweging, waarbij hij twee Duitsers tegelijkertijd het bos in stuurde. Bij rust stond het echter 2-4 voor Werder Bremen door een loepzuivere hattrick van de Duitse nummer 10 Florian Nagel, waaronder een fraai ingeschoten vrije trap.
In de tweede helft was FC Groningen bij voortduring te vinden op Duitse helft en zorgde met name invaller Matias Jones voor veel gevaar. Het was dan ook de Uruguayaan die aan de basis stond van de tweede treffer van De Leeuw, ruim tien minuten na rust.
Op jacht
FC Groningen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar in de omschakeling bleven de Duitsers gevaarlijk, evenals bij dode spelmomenten. Na iets meer dan een uur spelen vergrootte Osama Rashid namens Bremen de voorsprong weer tot twee doelpunten. Hoewel er over en weer nog veel kansen waren, bleef de 3-5 score op het scorebord staan.
Haren: Jong FC Groningen – Werder Bremen U-23: 3-5 (2-4)
1. De Leeuw 1-0, 13. Wegner 1-1, 17. Bos 2-1, 23. Nagel 2-2, 37. Nagel 2-3, 40. Nagel 2-4, 57. De Leeuw 3-4, 63. Rashid 3-5
Opstelling Jong FC Groningen: Potveer (46. Van der Lei); Batbay (46. Bakker), Renken, Kappelhof (81. Francisco); Ben Moussa (46. Letschert), De Leeuw, Keurntjes; Bos (46. Jones), Christovao (76. Holder) en Kostic