string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften gelijk bij Topklasser HHC.

Woensdag 17 juli 2013 om 09:35

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond in Hardenberg met 1-1 gelijkgespeeld tegen HHC Hardenberg. De ruststand was 0-1 door een treffer van Tom Hiariej. Vlak na de pauze werd de eindstand bepaald.

Voor de ploeg van trainer Paul Raveneau was het de tweede oefenwedstrijd in de aanloop naar de start van de competitie op maandag 5 augustus. Na een wat onwennig optreden tegen Jong FC Twente (2-1 verlies) was het dinsdagavond in Hardenberg alweer een stap beter: “Vooropgesteld heb ik vandaag een goede wedstrijd gezien met twee ploegen die heel erg aan elkaar gewaagd waren,” analyseert Raveneau.

“Zeker in het eerste halfuur hebben wij het goed gedaan en waren we alweer een stuk verder dan vorige week. Het is goed te zien dat zowel in verdedigend als aanvallend opzicht de afgelopen drie weken al veel progressie is geboekt.”
“In het derde kwartier van de eerste helft kwam HHC iets meer in de wedstrijd. Wij kwamen op voorsprong door een doelpunt van Tom Hiariej, na een goede combinatie met Género Zeefuik. Hiariej speelde sowieso een erg sterke wedstrijd, was sterk aan de bal de combinatie. HHC begon na de pauze agressiever aan de wedstrijd, terwijl wij probeerden de voetballende oplossing te vinden. Na twee minuten maakte Gouriye de op dat moment terechte gelijkmaker.”
“De rest van de tweede helft ging het heen en weer. Er waren kansen over en weer. Wij waren gevaarlijk bij spelhervattingen en corners en zij vooral uit counters. Een compliment moet ik maken aan doelman Joey Potveer die ons acht minuten voor tijd behoedde voor een nederlaag. Hij maakte een knappe redding. Al met al ben ik heel erg tevreden met deze wedstrijd en wat mijn ploeg heeft laten zien.”
Na afloop gingen vijf spelers richting het trainingskamp in Duitsland. “Door het wegvallen van de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge moest het eerste elftal een andere tegenstander vinden. Onze wedstrijd tegen HHC stond toen al vast. Het is nog best een lange trip om nog drie-en-een-half uur naar Duitsland te rijden na een wedstrijd gespeeld te hebben. Maar ze hebben een goeie chauffeur: trainer Marcel Groninger van HHC.”
Opstelling FC Groningen
Potveer; Cijntje, Hateboer, Van Leijenhorst, Johansson (61’ Janzen); Hiariej, Van Nieff (60’ Abdulahi), Saban; Zivkovic (46’ Jones), Zeefuik (60’ Zivkovic), Mennega.
Scoreverloop: Hiariej 0-1; Gouriye 1-1

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard