string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bekertopper in tweede ronde: thuis tegen Twente.

Woensdag 01 juli 2015 om 21:46

FC Groningen begint het toernooi om de KNVB-beker op woensdag 23 of donderdag 24 september thuis tegen FC Twente. Dat is het resultaat van de loting die woensdagavond 1 juli in Zeist plaatsvond. De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 23 september en heeft 18.30 uur als aanvangstijd.

In het bondsgebouw van de KNVB verrichte algemeen directeur Hans Nijland samen met Heinrich Welling op woensdag 1 juli de loting voor de eerste en tweede ronde van het bekertoernooi. In de eerste ronde werden 42 amateurclubs aan elkaar gekoppeld.
Vervolgens werden de overige 43 deelnemers erbij geloot voor de tweede ronde, die wordt gespeeld op dinsdag 22, woensdag 23 of donderdag 24 september. Als eerste werden de tegenstanders van de zes in Europa actieve clubs gekoppeld aan hun tegenstander.
Nijland trok bekerhouder FC Groningen als eerste uit de koker en vervolgens FC Twente. Curieus, omdat de Tukkers afzagen van deelname aan Europees voetbal, ondanks de winst in het Fair Play-klassement. Dat ticket liet Twente aan degradant Go Ahead Eagles.
Vier op een rij?
Mogelijk speelt FC Groningen vier thuiswedstrijden op rij, aangezien Groningen-Heerenveen op zondag 13 september gespeeld wordt. Op zaterdag 26 september gaat Groningen op bezoek bij Ajax. Als de FC in de Europa League begint met een thuiswedstrijd, speelt Groningen ‘vier op een rij’ in Euroborg.
Historie
In het bekertoernooi stond FC Groningen twee keer tegenover FC Twente. Beide keren eindigde het treffen in een gelijkspel. Op 29 februari 1984 werd het in het Stadion Oosterpark 2-2. De replay in de kwartfinales werd op 21 maart 1984 1-1 in het Diekman. Uit gescoorde doelpunten telden destijds niet mee en dus moest na 90 minuten een strafschopserie de uitkomst brengen. FC Groningen won die serie met 4-2 en werd vervolgens in de halve finale uitgeschakeld bij Fortuna Sittard.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’