string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Beerta loopt uit voor Hateboer bij duel met Vitesse’.

Dinsdag 18 maart 2014 om 14:47

In de 470ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, kijkt hij vooruit naar het thuisduel met Vitesse, gaat hij in op de nasleep van de thuiswedstrijden met SC Cambuur en Feyenoord en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“We hebben afgelopen zaterdagavond tegen ADO Den Haag een hele zure nederlaag geleden. Hoewel wij er niet van houden naar anderen te wijzen en we in eerste instantie vooral naar onszelf moeten kijken, kunnen we er dit keer niet omheen dat de arbitrage een cruciale rol heeft gespeeld in Den Haag. Zelden hebben scheidsrechterlijke beslissingen voor en tegen een ploeg zo zwaar een stempel op een eindresultaat gedrukt als zaterdagavond. Dat de scheidsrechter zijn foute beslissingen na afloop ruiterlijk toegaf, was manmoedig, maar daarmee wordt de nederlaag niet ongedaan gemaakt.”
Brief
“In een brief aan coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond van de KNVB hebben wij gisteren (maandag – red.) ons ongenoegen geuit en aandacht gevraagd voor de gang van zaken in Den Haag. Hierop hebben wij zeer correct en snel een antwoord gekregen, maar veel helpen doet het ons niet. Het verandert allemaal niets aan de situatie en per saldo schieten we daar dus helaas niets mee op.”
“Na deze zware domper zullen we met elkaar de rug moeten rechten voor het thuisduel van zaterdagavond met Vitesse. De ploeg uit Arnhem is nog volop in de race voor de tweede plaats op de ranglijst, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League. Een mooie uitdaging dus, waarbij we de steun van een goed gevulde Euroborg goed kunnen gebruiken. Tegen Vitesse missen we sowieso de schorste Yoëll van Nieff. De rode kaart, die Eric Botteghin zaterdagavond ontving, en het daaruit voortvloeiende schikkingsvoorstel voor een schorsing zullen we aanvechten in Zeist. Waarschijnlijk weten we vrijdagochtend of Botteghin er zaterdagavond toch bij kan zijn als we om 18.45 uur aftrappen in Euroborg.”
Beerta
“Wie er zaterdagavond normaal gesproken – onvoorziene omstandigheden daar gelaten – zeker bij zal zijn, is Hans Hateboer. Net als honderden van zijn dorpsgenoten uit Beerta. Speciaal voor de wedstrijd tegen Vitesse hebben wij namelijk een actie opgezet met het geboortedorp van Hateboer. Alle leden van de amateurclub THOS, waar de verdediger met voetballen is begonnen, hebben wij uitgenodigd om hun dorpsgenoot aan het werk te zien in Euroborg. Het bestuur van THOS is te gast op de business tribune. De amateurvereniging uit Oost-Groningen komt met drie bussen naar Euroborg.”
“Samen met vier sponsors – te weten C1000 Wijsbeek, Van der Flier, PKF Post en K&D – hebben wij deze speciale actie opgezet, waarbij inwoners van Beerta voor 10 euro een kaart kunnen kopen bij de plaatselijke C1000 supermarkt. Na Jurrie Koolhof – momenteel hoofd scouting bij FC Groningen – is Hans Hateboer de tweede profvoetballer, die THOS voortbrengt. Dat is tamelijk uniek voor een dorp met nog geen 2.500 inwoners. Het is prachtig om te zien hoe Beerta uitloopt om Hateboer en diens ploeggenoten tegen Vitesse aan het werk te zien.”
Minder positief
“Minder positief nieuws hebben wij te melden naar aanleiding van de nasleep van onze laatste twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk SC Cambuur en Feyenoord. Wij dienen ons voor onrechtmatigheden rond beide duels bij de KNVB te verantwoorden. Tegen Cambuur zijn er diverse voorwerpen richting het veld geworpen en ook over de schermutselingen op een deel van de tribune bij de wedstrijd tegen Feyenoord dienen wij tekst en uitleg te geven.”
“Ons eigen onderzoek naar de misdragingen rondom beide wedstrijden loopt eveneens nog. Deze week kunnen diverse supporters een brief tegemoet zien waarin staat dat zij zich binnenkort zullen moeten verantwoorden voor de veiligheidscommissie, waarna bekeken zal worden of en zo ja welke maatregelen getroffen worden.”
Seizoenkaartenverkoop
“Zaterdag 1 maart zijn wij begonnen met de verkoop van seizoenkaarten voor 2014/2015. De huidige seizoenkaarthouders, van wie bij ons een e-mailadres bekend is, hebben de digitale versie van de seizoenkaartfolder reeds ontvangen. Alle overige kaarthouders ontvangen vanaf vandaag de papieren versie van de informatiebrochure in de bus. Voor het seizoen 2014/2015 krijgen alle seizoenkaarthouders weer een nieuwe pas thuisgestuurd.”
“Dit seizoen is het mogelijk in termijnen te betalen. Supporters, die vóór 15 april een seizoenkaart verlengen of aanschaffen, ontvangen een waardebon van 10 euro voor de Fan Corner Groningen. Daarnaast worden er weer twintig unieke ervaringen verloot onder de vroegboekers. De seizoenkaartfolder is te lezen via de link onderaan deze nieuwsbrief.”
Activiteiten
“Ook deze week zijn er weer de nodige activiteiten. De KNVB en FC Groningen organiseren in samenspraak de cursus Keeperscoach II. Morgen (woensdag – red.) start de cursus voor de achttien deelnemende cursisten onder leiding van docent Rob de Blois bij de jeugdopleiding van FC Groningen. De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsgedeelte. Het cursusgedeelte, met veel praktijk, bestaat uit vier bijeenkomsten van drie uur en zelfstudie. De vier bijeenkomsten worden verspreid gegeven over acht weken.”
“Het ervaringsgedeelte bestaat uit het trainen en coachen van F-, E-, D- en C-jeugdkeepers gedurende de gehele opleiding. Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd. Alle deelnemers komen uit de regio, waarmee FC Groningen vanuit zowel de jeugdopleiding als het Amateurconvenant de positie van de jeugdkeeperstrainer enerzijds hoopt te versterken en anderzijds naar een hoger niveau hoopt te stuwen.”
Gasunie Shoot-Out Bokaal
“Tijdens de rust bij thuiswedstrijden van FC Groningen strijden leden van de Green White Bengels, onderdeel van de FC Groningen Junior Club, om de Gasunie Shoot-Out Bokaal. Inmiddels zijn de voorrondes gespeeld en hebben negentien leden zich weten te plaatsen voor de kwartfinale. Deze kwartfinale wordt morgenmiddag (woensdag – red.) om 17.00 uur gehouden op het trainingsveld van FC Groningen, gelegen bij de Mediacentrale. De acht beste spelers gaan door naar de halve finales, waarvan de eerste zaterdagavond in de rust van de wedstrijd tegen Vitesse wordt gehouden.”
The Passion
“Zoals wellicht bekend, komt The Passion 2014 op donderdag 17 april vanuit Groningen. The Passion vertelt over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs, waarbij tevens een groot verlicht kruis door 1.300 personen door de stad wordt getorst. Vorig jaar keken er meer dan drie miljoen mensen naar de rechtstreekse uitzending van The Passion.”
“Organisatiebureau FC Groningen is er in geslaagd de start van de processie vanuit Euroborg te laten plaatsvinden. Hoewel in het stadion zelf geen publiek aanwezig kan zijn – dat wordt namelijk verwacht langs de route en bij het eindpunt van de tocht op de Vismarkt – vinden wij het een hele eer dat Euroborg onderdeel is van de vierde editie van deze grote live tv-productie van de EO en RKK.”
Gemeenteraadsverkiezingen
“Met de mededeling dat Euroborg morgen (woensdag – red.) wederom één van de stemlocaties is tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’