string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bacuna en Van Dijk langer bij FC Groningen.

Woensdag 21 september 2011 om 16:20

FC Groningen heeft de contracten van Leandro Bacuna en Virgil van Dijk opengebroken en verlengd. Beide spelers hadden een nog één jaar doorlopende verbintenis bij de Trots van het Noorden, met een optie aan de kant van de club, en staan nu tot medio 2015 onder contract in Euroborg.

Leandro Bacuna (20) is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen en speelde tot nu toe 61 officiële wedstrijden in het groen-witte shirt. De aanvaller kwam in die duels tot acht treffers.
Extra dimensie
Manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen: “Het geeft altijd een extra dimensie als een jonge speler uit je eigen jeugdopleiding doorbreekt bij het eerste elftal en Leandro is een exponent van de opleiding. Hij is al vroeg bij ons gekomen en dan is het mooi om te zien welke ontwikkeling hij doormaakt bij de club. Dit seizoen is Leandro veelal basisspeler en wij vinden het dan ook verheugend te melden dat we hem nog langer aan FC Groningen hebben weten te binden.”
Overgeheveld
Virgil van Dijk (20) is aan het begin van vorig seizoen overgekomen van Willem II en kwam tot nu toe in acht officiële wedstrijden uit voor FC Groningen. Dit seizoen werd Van Dijk door hoofdtrainer Pieter Huistra overgeheveld naar de A-kern van FC Groningen en de laatste twee competitiewedstrijden was de verdediger, die vorig seizoen ook een paar keer succesvol aanvallend werd ingezet, basisspeler.
Stormachtige ontwikkeling
Veldmate: “Virgil speelde de eerste helft van het vorige seizoen in Jong FC Groningen. Na de winterstop maakte hij een stormachtige ontwikkeling door en aan het eind van het vorige seizoen had hij vanuit diverse posities in het elftal een belangrijk aandeel in wedstrijden van het eerste elftal. Die prestaties leidden tot promotie naar de A-kern en dit seizoen zet zich zijn ontwikkeling door en is Virgil volwaardig selectielid.”
Goede rol
“Zowel voor Leandro als Virgil voorzien wij naar de toekomst toe een goede rol bij FC Groningen en wij zijn dan ook blij dat we de contracten van deze beide jonge talentvolle spelers hebben weten te verlengen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’