string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bacuna en Ajilore niet van de partij.

Vrijdag 15 oktober 2010 om 14:12

Komende zondagmiddag speelt FC Groningen in Euroborg de noordelijke derby tegen sc Heerenveen. Van de 22 eerste-selectiespelers van de FC ontbreken er twee met blessures: Leandro Bacuna (enkel) en Oluwafemi Ajilore (hamstring). Zaterdag wordt de groep teruggebracht van twintig naar achttien.

In de afgelopen periode moest trainer Pieter Huistra vier internationals missen. “Deze vier spelers heb ik zondag in de kleedkamer bij FC Twente voor het laatst gezien gevolgd door een periode van tien dagen afwezigheid. Het was daarom belangrijk dat we als groep nog diezelfde zondag de wedstrijd hebben afgesloten. Pas gisteren (donderdag – red.) was de groep weer compleet. Die dag stond in het teken van het weerzien en vandaag hebben we de focus volledig op Heerenveen gericht.”
“Van de internationals zijn Andreas Granqvist, Tim Matavz en Tim Sparv de wedstrijden fysiek goed doorgekomen. Nicklas Pedersen was wat verkouden, maar stond vandaag al wel weer op het veld. Tom Hiariej is inmiddels ook weer hersteld van zijn blessure en was donderdag en vandaag weer van de partij. Leandro Bacuna is alweer bezig op het veld en kan mogelijk spoedig aansluiten. Oluwafemi Ajilore gaan we eerst helemaal optrainen voordat hij terugkeert in de groep. Hij kreeg last van zijn hamstring in het duel van de Beloften met Feyenoord.”
Met een groep van twintig spelers wordt de zaterdagtraining afgewerkt. “We zijn voor de rest op volle oorlogssterkte. Het is een aardig potje dat ons te wachten staat. De supporters zijn ermee bezig en bij de trainers en spelers begint het ook te komen. Er zijn meer interviews dan normaal gesproken. De trainers van beide teams zie je opeens op televisie. Vanaf nu is het wel zaak ons vooral op de wedstrijd te richten en niet teveel op de randzaken. Goed blijven voetballen en laten zien waartoe we in staat zijn.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’