string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia: ‘Voor het eerst in twee maanden weer fit’.

Vrijdag 17 april 2015 om 14:11

Jarchinio Antonia raakte ruim twee maanden geleden geblesseerd aan zijn enkel. Twee korte rentrees in de uitwedstrijden tegen Excelsior en PSV bleken geen succes. De rappe aanvaller stond afgelopen dinsdag voor het eerst weer eens aan de aftrap in de met 1-0 gewonnen wedstrijd van de Beloften tegen PEC Zwolle. Antonia trainde in de afsluitende training voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II volledig mee en zegt fit te zijn.

Antonia raakte op 5 februari van dit jaar in de wedstrijd tegen Heracles Almelo geblesseerd aan zijn enkel. De vleugelspits viel ruim een week later nog in tegen Excelsior en dacht op 15 maart tegen PSV weer van waarde te kunnen zijn voor zijn team. Na de invalbeurt tegen de aanstaand kampioen, moest Antonia toch weer verstek laten gaan vanwege zijn geblesseerde enkel.
Wennen
“Ik ben in de tussentijd twee keer eerder teruggekomen, maar ben nu voor het eerst in twee maanden weer topfit,” zegt Antonia. “Tegen Excelsior was het gewoon echt te vroeg en tegen PSV kreeg ik tijdens de invalbeurt een vervelende tik op mijn enkel. Daar kon ik natuurlijk niet veel aan doen. Afgelopen dinsdag heb ik meegespeeld met de Beloften. Ik moest even wennen, maar het ging wel oké. Ik kreeg een paar trappen, maar kon het er direct weer uitlopen, dat was een grote vooruitgang ten opzichte van de wedstrijden tegen Excelsior en PSV.”
Antonia steekt op het veld -mede vanwege zijn snelle sprints- de nodige energie in een wedstrijd. Geblesseerd aan de kant zitten, was dan ook lastig voor de aanvaller. “Natuurlijk is dat frustrerend, maar je kunt er niet veel aan doen. Ik ging voor de wedstrijden bij de spelers langs, heb ze geprobeerd te stimuleren en het team heeft het zonder mij goed gedaan. Gelukkig krijg ik nu weer de kans en ben ik klaar om te starten. Ik ben blij dat ik direct het vertrouwen van de trainer krijg om mezelf te laten zien.”
Springen
De Amsterdammer leefde op de tribune ontzettend mee met zijn teamgenoten. “Bij een doelpunt stond ik als eerste te springen. De mensen in de buurt kregen af en toe per ongeluk een hand in het gezicht. Ook heb ik samen met Eric Botteghin tijdens de halve finale van de beker bij de Groningen Fanatics gestaan. Dat was schitterend, de eerste tien minuten heb ik volgens mij alleen maar om me heen gekeken naar de mensen en de beleving van iedereen.”
FC Groningen gaat zaterdagavond op bezoek bij Willem II. Beide clubs staan in punten gelijk op de ranglijst en strijden met onder meer SC Cambuur en FC Twente om de laatste plek voor de play-offs.  “Het is een belangrijke wedstrijd en het is gebleken dat Willem II-uit lastig is. We moeten gewoon van onze eigen kracht uit gaan en minimaal net zoveel strijd leveren als de tegenstander. Zolang we dat doen, zal kwaliteit de overhand hebben en ik denk dat wij meer kwaliteit in het elftal hebben.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’