string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia: ‘Stap in de goede richting’.

Vrijdag 20 juni 2014 om 17:06

Vrijdagmiddag werd Jarchinio Antonia in de Noordlease Business Corner gepresenteerd aan pers, sponsors, collega’s en overige belangstellenden. De 23-jarige rechtsbuiten ziet er naar uit een rol te kunnen spelen in het team van FC Groningen.

Op de persconferentie refereerde Henk Veldmate aan de eerste competitiewedstrijd tegen zijn oude club Go Ahead Eagels, maar Antonia was ook op de late vrijdagmiddag nog zeer scherp: “Volgens mij spelen we de eerste wedstrijd niet tegen Go Ahead, maar hoop ik eerst mijn opwachting te maken op 17 juli in de Europa League.”
Op het moment dat Antonia voor FC Groningen koos, was het overigens nog niet bekend dat hij met zijn nieuwe club Europa in zou gaan. “Na afloop van het seizoen waren we met Go Ahead het seizoen aan het afsluiten op Mallorca, toen mijn zaakwaarnemer de interesse van FC Groningen aan mij meldde. Ik heb vervolgens gesprekken gehad met Henk Veldmate, Erwin van de Looi en Dick Lukkien en eigenlijk was het meteen duidelijk dat ik naar Groningen wilde komen. Ook de reacties die ik via ‘social media’ kreeg, waren positief.”
“FC Groningen speelt mooi voetbal. Ik herinner me spelers als Luis Suárez, Marcus Berg, Andreas Granqvist en Dusan Tadic. Allemaal spelers die bij FC Groningen een stap hebben gezet in hun carrière. Voor mij is dit ook een mooie stap in de goede richting.”
Komende zondag wordt Antonia rond de klok van drie uur omgeroepen voor de traditionele eerste training in Haren. “Het is nu eerst even twee dagen genieten van dit moment en vanaf zondag gaat de focus weer helemaal op het voetbal. Ik het de indruk dat wij met het aanvallende blok met Nick van der Velden, Danny Hoesen, Filip Kostic, Tjaronn Chery en mezelf in aanvallend opzicht heel veel kunnen brengen. Ik kijk er naar uit om mijn eerste wedstrijd hier in Euroborg te spelen en heb nu al een warm gevoel bij de club.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard