string(9) "claudebot"

Andersson voor eerst in twee jaar in basis.

Donderdag 02 december 2010 om 14:01

Petter Andersson staat vrijdagavond voor het eerst sinds bijna twee jaar weer in de basis in een wedstrijd van FC Groningen. Hij start vrijdagavond om 20.45 uur aan de aftrap in Euroborg tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Trainer Pieter Huistra wilde de rest van de basisopstelling donderdag nog niet prijsgeven. Wel is duidelijk dat dezelfde selectie van achttien personen vrijdagavond op het wedstrijdformulier zal staan. Nicklas Pedersen (voet) en Gonzalo Garcia (bovenbeen) zijn nog niet hersteld van hun lichte blessures. Shkodran Metaj en Jorrit Kunst blijven eveneens buiten de selectie.
Huistra: “We hebben ons de afgelopen week onder winterse omstandigheden wel een beetje moeten behelpen. Maandag konden we daardoor niet optimaal trainen. Dinsdag en woensdag hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het kunstgras bij de VV Haren. Vanochtend (donderdag – red.) heeft de facilitaire dienst in Euroborg het hoofdveld sneeuwvrij gemaakt. Daardoor hebben we alvast een beetje kunnen wennen aan de situatie van morgenavond.”
Deze keer lichtte Huistra een tipje van de sluier op over de basisopstelling. “Petter Andersson zal voor het eerst sinds 14 december 2008 weer in de basis staan op de ‘10’-positie. Het is dus weer een bijzondere dag voor hem en voor de club. Daarom wil ik het alvast prijsgeven. Hij is er zelf helemaal klaar voor en heeft er zin in. Dat geldt overigens voor de hele ploeg. In thuiswedstrijden hebben we maar een doel en dat is agressief zijn vanaf de start. We zijn het best als we aanvallen. Daarmee willen we het publiek weer achter de ploeg krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus