string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andersson: ‘Stond op de juiste plaats’.

Zondag 24 oktober 2010 om 15:43

Zaterdagavond ging FC Groningen met 3-2 onderuit in Nijmegen. Lichtpuntjes waren de basisplaats voor Danny Holla en de invalbeurt voor Petter Andersson, na respectievelijk acht en 21 maanden afwezigheid in het eerste elftal.

Petter Andersson: “Ik had al een half uurtje warm gelopen dus ik was er klaar voor. Dit was mijn doel. Nee, ik was niet nerveus en was juist blij dat ik de kans kreeg om weer in het eerste te kunnen spelen. Elke week voelt het beter. Het voetbal gaat steeds beter en het vertrouwen komt terug. Ik voelde de laatste twee tot drie weken al dat ik klaar was voor een rentree.”
Emotioneel
In de slotminuut maakte Andersson in zijn achttiende wedstrijd in het eerste elftal zijn zesde treffer: “Het doelpunt is meer geluk dan kwaliteit. Okay, ik stond wel op de juiste plaats. Dat is leuk.”
Terugblikkend op 21 maanden blessureleed: “De laatste twee jaren waren niet de makkelijkste voor mij. Nu heb ik eindelijk weer mijn eerste minuten gemaakt. Daar ben ik heel blij mee, net als met het doelpunt. Het was een emotionele dag voor mij. Voor de club is het niet leuk dat we hebben verloren. Maar voor mij was het een mooie dag!”
Danny Holla was ruim een halfjaar uit de roulatie: “Het was wel weer fijn om het veld op te komen. Maar echt happy voel ik me niet, gezien de nederlaag. Ik was in het begin even zoekende. Later kwam ik wat beter in mijn spel, al was het nog niet goed.”
Balen
Thomas Enevoldsen scoorde de eerste aansluitingstreffer: “We maakten het onszelf heel moeilijk met de twee tegengoals in de eerste helft. In de tweede helft ging de bal veel sneller rond en werkten we veel harder. Helaas leverde het geen punt op. Ik heb de laatste weken hard gewerkt omdat ik ontevreden was met mijn spel. Dan is het wel lekker om te scoren.”
 
Jonas Ivens was ongelukkig betrokken bij de tweede tegentreffer: “In de eerste helft zetten we te weinig druk op de bal en hadden we geen antwoord op de lopende mensen van NEC. De bal ging iets langs me heen, wilde de bal controleren. Gelukkig voor Goossens kreeg hij de bal in de loop mee. Dat is balen natuurlijk. Maar zo’n vervelend moment kun je altijd een keer tegenkomen in een wedstrijd. Daar moet je mee leven.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’