string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Alle formaliteiten afgerond: Texeira op weg naar Groningen.

Donderdag 08 september 2011 om 17:14

FC Groningen kan zondag een beroep doen op César David Texeira Torres. Alle formaliteiten zijn afgerond en als de vluchten richting Nederland geen complicaties opleveren, kan de Uruguayaanse spits zaterdag meetrainen en hoofdtrainer Pieter Huistra daarna beslissen of hij Texeira opneemt in de wedstrijdselectie voor de derby met sc Heerenveen, komende zondag.

Texeira stapt donderdagavond om 17.20 uur Nederlandse tijd in Montevideo op een vliegtuig richting Amsterdam. De opvolger van Tim Matavz zal vrijdag rond het middaguur landen op Schiphol. Daarna zal hij naar Groningen reizen en even op adem komen. De bedoeling is dat Texeira zaterdagochtend aansluit bij laatste groepstraining voor de Derby van het Noorden, zondagmiddag 12.30 uur in het Abe Lenstra Stadion. Trainer Pieter Huistra dient daarna te beslissen of hij de gesteldheid van Texeira voldoende acht om de Zuidamerikaanse spits op te nemen in zijn 18-hoofdige selectie voor de confrontatie met sc Heerenveen.
Snelheid
Algemeen directeur Hans Nijland is zeer te spreken over de snelheid waarmee één en ander is afgehandeld. “We hebben vanmiddag (donderdag – red.) het officiële bericht gekregen van de KNVB dat Texeira vanaf 9 september speelgerechtigd is. Vervolgens kwam uit Uruguay de bevestiging dat Texeira de benodigde stempel had en op het vliegtuig terug naar Nederland kon stappen. Texeira heeft tot en met dinsdagochtend met de groep getraind en sluit dus normaal gesproken zaterdag weer aan. Hoewel hij de wereld is overgevlogen heeft Texeira in totaal dus maar vier groepstrainingen hoeven te missen. We kunnen dus wel spreken van een bliksemactie.”
Race tegen de klok
Nijland kondigde afgelopen dinsdag in zijn wekelijkse online nieuwsbrief op deze website al aan dat de speelgerechtigdheid van Texeira een race tegen de klok zou worden. “Dat het nu is gelukt, is een groot compliment aan alle mensen die hieraan hard hebben meegewerkt. Dan heb ik het over alle instanties, die hierbij betrokken waren, maar ook over onze eigen mensen, die de laatste dagen maximale druk hebben uitgeoefend om alle formaliteiten tijdig voor elkaar te krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard