string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Akkoord over transfer Van der Laan.

Zaterdag 05 juli 2014 om 12:11

FC Groningen en SC Cambuur hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Martijn van der Laan. De 25-jarige verdediger wordt na het weekend medisch gekeurd en tekent bij een positieve uitkomst een meerjarig contract bij de Trots van het Noorden. Nadere details zullen in dat geval volgen tijdens een perspresentatie, maandagmiddag in Euroborg.

Martijn van de Laan doorliep vanaf 1998 de volledige jeugdopleiding van FC Groningen en maakte in het seizoen 2007/2008 tweemaal zijn opwachting in een competitieduel voor de FC. In de zomer van 2008 maakte hij de overstap naar BV Veendam waar hij in ruim twee seizoenen 54 keer in actie kwam en tweemaal scoorde.
Sinds het seizoen 2010/2011 speelde Martijn van der Laan 91 wedstrijden bij SC Cambuur en scoorde hij viermaal. In 2013 maakte hij het kampioenschap mee bij de Leeuwarders en afgelopen seizoen was hij een vaste waarde in de Eredivisieploeg van Cambuur.
Manager technische zaken Henk Veldmate: “Martijn heeft de afgelopen jaren bij Veendam en Cambuur een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. Vorig seizoen heeft hij bij Cambuur zijn kwaliteiten bevestigd op Eredivisie-niveau. Zoals bekend waren wij op zoek naar directe versterking van onze verdediging. Met Van der Laan hebben wij de gewenste speler weten binnen te halen. Hij kan als linksbenige speler zowel in het centrum van de verdediging als ook als linksback uit de voeten. Bovendien is Martijn een goede bekende van ons. Hij past uitstekend bij de club en onze supporters. Extra mooi is het dat Martijn afkomstig is uit ons verzorgingsgebied, namelijk Hoogezand. We zijn dan ook heel blij met zijn komst.”

Gerelateerd nieuws.

4 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard