string(9) "claudebot"

Aftrap van Scoor een Boek! met Etiënne Reijnen.

Donderdag 11 februari 2016 om 11:37

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het natuurlijk als ze plezier beleven aan het lezen. Met die gedachte voeren de Groningse Bibliotheken (Biblionet) en Stichting FC Groningen in de Maatschappij het project Scoor een Boek! uit: een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal!

Scoor een Boek! is ontwikkeld door de Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam. Het sportieve leesproject is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Bij Scoor een Boek! worden leerlingen van groepen 5 en 6 op een speelse manier uitgedaagd om in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas. In iedere groep hangt een poster waarop voor elk gelezen boek een bal mag worden geplakt. Zo weet de klas hoeveel boeken er gelezen zijn in tien weken. Scoor een Boek! wordt afgesloten met een sportief feestje waarbij de leerlingen ook mogen scoren op het veld.
Lezen
In 2015 deden meer dan vijfduizend leerlingen van 153 basisscholen uit 22 gemeenten in de provincie Groningen mee aan het project. In totaal hebben de leerlingen in tien weken tijd 42.562 boeken gelezen.
Dit jaar gaan Leerlingen van 197 basisscholen in de provincie Groningen de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen, waarmee de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij ook dit jaar weer het belang van lezen willen benadrukken en het leesplezier bij kinderen middels deze wijze vergroten.
Reijnen
Elk jaar verbindt een speler van FC Groningen zich aan het project. Een lezende voetballer spreekt tot de verbeelding van de leerlingen. In twee videoboodschappen vertelt de speler de klas over het project en maakt hen enthousiast om zelf te gaan scoren. In 2016 is Etiënne Reijnen het boegbeeld van Scoor een Boek! De persoonlijke boodschap van een voetballer werkt stimulerend en motiveert de leerlingen om zoveel mogelijk boeken te lezen. Afgelopen dinsdag, 9 februari, stonden  6665 leerlingen uit 307 groepen aan de ‘aftrap’ van Scoor een Boek!

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus