Groningen verliest op bezoek bij Ajax.

Maandag 28 september 2015 om 10:09

Zaterdagavond heeft FC Groningen met 2-0 verloren van Ajax in de Amsterdam ArenA. Door het verlies zijn er geen gevolgen op de ranglijst. FC Groningen blijft op de 8e plaats staan.

Het meest opvallende was dat Michael de Leeuw niet meedeed. Hij kreeg rust voor de belangrijke uitwedstrijden tegen SC Braga en Vitesse. Jesper Drost was zijn vervanger.
Het tempo in de eerste helft was niet hoog en de hoogtepunten waren op één hand te tellen. Na een overtreding van Jesper Drost wist een speler van Ajax uit een vrije trap te scoren: 1-0.
Na het eerste doelpunt begon FC Groningen beter te spelen. Jesper Drost en Albert Rusnak waren dicht bij een doelpunt. In de tweede helft kwam Mimoun Mahi als vervanger voor Danny Hoessen. Ajax was in het begin van de tweede helft gevaarlijk maar wist toen niet te scoren. In de 65e minuut zat Rusnak weer dicht bij een doelpunt. Helaas wist hij een fout van Cillessen niet af te straffen. Net op het moment dat FC Groningen de betere was wist Ajax weer te scoren.
Aanstaande donderdag, op 1 oktober, speelt FC Groningen een uitwedstrijd in de Europa League tegen SC Braga. De wedstrijd begint om 21.05 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax liepen er 11 Junior Club leden met een speler het veld op: Wilco Huls,  Jan Steentjes, Marijn Huigen, Daan Scheering, Thirza van Zuidam, Desta Bloemsma, Mark Rijzebol, Max Apotheker, Mendy Timmerman, Thijmen Reintke en Yorick Busstra.
Er zijn foto’s gemaakt van de spelersopkomst. Een voorproefje van de foto’s zijn hier te bekijken.Alle gemaakte foto’s zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto.