Belangrijke overwinning voor FC Groningen.

Donderdag 29 januari 2015 om 10:32

Gisterenavond speelde FC Groningen een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Ruim 12.000 bezoekers zagen de Trots van het Noorden de overwinning binnen slepen, waardoor een plek bij de laatste vier in het KNVB-bekertoernooi een feit is.

In de eerste helft had Vitesse de meeste kansen, maar gelukkig wist niemand van de Vitesse-spelers het doel te vinden. FC Groningen had in de eerste helft weinig in te brengen en dus werd de rust in gegaan zonder doelpunten.
FC Groningen begon iets sterker aan de tweede helft en na een rode kaart voor Vitesse werd de score geopend. Hoewel Michael de Leeuw een strafschop niet wist te benutten, was Tjaronn Chery er snel bij. Hij wist de rebound binnen te schieten, 1-0.
Een paar minuten later maakte De Leeuw zelf alsnog een doelpunt, hij maakte de 2-0.
Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Yoëll van Nieff. In de 76e minuut wist hij de bal met buitenkant links prachtig in het net te werken, 3-0.
Groningen bleek nog niet klaar met de doelpunten, want ook aanvoerder Maikel Kieftenbeld heeft nog een doelpuntje meegepikt. Hij zorgde voor de 4-0 wat uiteindelijk ook de eindstand was.
Met deze belangrijke overwinning heeft FC Groningen zich geplaatst voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. In april wordt deze halve finale gespeeld in Euroborg waar Excelsior de tegenstander is.

De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt aanstaande zaterdag 31 januari plaats. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt. Tegenstander is dan Go Ahead Eagles.